Monday, September 07, 2009

Tak JadI punYer CeriTa..

Huhuhu...hari ni sedih sgtlah. Ingatkan di hari cuti yang berbahagia ni bolehlah dapat membuat memori yang indah2(macamlah de memori indah hoho). Takdelah, bangun tadi buatlah kerja rumah macam biasa(kat rumah memang camtu...tu lah kerja rutin). Lepas dah kemas rumah, basuh baju, kemas dapur, duduklah lepak depan komputer. Pe lagi, mulalah teroka internet. Macam2 duk cari tapi yang utama download WGM. Sambil2 tu, tengok persembahan SS501(tak tau nape tp dah minat giler ngan kumpulan ni heheheh) kat youtube.

Tengahari tu dapat mesej dari sorang kawan. Nak ajak berbuka. Mula2 nak pergi berbuka kat McD Sogo pastu tukar venue, kat jusco wangsamaju. Aku pun cadanglah nk pegi tempahkan tempat. Suma dah set jadi aku dan 2 orang lagi kawan nak pergi berbuka sama.

Entah camne, petang dalam kul 5.30 aku dah bersiap2 nak keluar. Rasa suma dah ok jer, tapi entah camne kereta aku wat hal. Adehlah, time2 ni lah ko nak wat hal kereta yer. Aku dah mula bengang. Masa dah berlalu. Last2 aku call ayah suh tengok2 kan. Satu hal plak nak kena tunggu ayah. Pastu dapat call dari kawan, tanya aku katne. ‘Aku kat umah lagi lah. Korang pergilah dulu. Copkan tempat.’

Dalam 10 minit baru ayah aku sampai. Tapi masalahnya kereta tak leh start lagi. Uh, camne aku nak buat ni. Ayah call pomen suh datang tengok.

Aku tengok jam kat tangan. Hu, sempat ke nak pergi. Tiba2 aku dapat call. Aiseh kawan aku!!

“Ko jadi ke tak nak pergi. Tukar plan ni. Tak jadi kat wangsa maju tukar AU2. Leh ke tak? Kitorang dah nak sampai ni. Ko tau kan tempat tu?” aih, banyak songeh plak minah ni. Aku nak pergi tapi kereta aku...huhuhuhu. camne nak buat ni. Hmm...

“hmm, aku ada masalah sikitlah. Sori banyak2 tapi aku tak dapat nak join korang lah. Kereta aku ada masalah. Sori yer. Lain kali kita pergi berbuka sama.”

“Ala ko ni, baru jer nak ajak dating sama. De hal la pulak. Hmm, takpelah lain kali ok. Ko jangan tak jadi lagi.”(buat pengetahuan suma kawan aku ni perempuan ye, jangan fikir yang bukan2. Ni memang cara kami berkomunikasi)

Akhirnya, baru aku kereta aku tu sebenarnya meragam sebab satu hari aku tak sentuh dia. Mengada2 betul. Pomen tu sekali jer hentak terus enjin leh jalan. Hampeh, buat malu jer dengan pomen tu huhuhuhu

5 comments:

Kaseh Esmiralda said...

hoho Nina...
Cik Kaseh pun gilakan SS501 skang...

khamis lepas baru je Cik kaseh jumpe SS501 dekat One Utama...

silalah usha blog Cik Kaseh utk entry SS501 fansigning... ;p

i-za said...

looo... ko pn x gi ke? huhu.. mesti bengang marli ngan sal.. mule2 aku, pastu ko plak.. hmmm.. xde rezeki nk jmpe dorg lg kn..

aku pn dh mule giler kn SS501 tu skang.. paling giler skang, ina.. asal buka je pc, dia pasang lagu2 group tu yg dia dwnload.. ske giler aku kt hyun joong.. ;)

Monkey D Luffy said...

kurang belaian kasih sayang kereta ko tu

hehehe

ninaAlona said...

Kaseh ~~ huhu nak pegi aritu...nak tgk dorg tp kena keja la...x sempat pun huhu...kaseh ni suka ar wat jeles sama ku huhuhu...tp nk tgk gak blog kamu(wah windu sama itu SS501!!)

i-za ~~ cik iza..mmg ku x dpt pegi huhu mmg dorg mrh pun tp aku pnd wat ayat simpati takdelah teruk sgt kena marah hahaha...lain kali dorg inform nak ajak berbuka lagi..haha aku pun minat hyun joong (terpaksalah aku melupakan big bang & seung ri jap...Kim Hyun Joong!!!aku jatuh suka sama kamu!!!)

luffy ~~ en luffy...kereta tu bkn kurg kasih sayang..tu namanya mengada2 tak kena time huhu

i-za said...

elok sgt le dorg nk inform.. jgn inform mengejut cm hr tu udah le.. huhu..