Thursday, August 19, 2010

NosTalGia Kad RaYa

Tadi buat blog hopping jap. Saja nak baca entri-entri orang lain. Singgah satu blog, cerita pasal kad raya. Hehehe seronok bila ingat zaman dulu-dulu dapat kad raya..tapi bukan aku punya...ayah punya...dapat dari ofis dia, jusco bagi. Kalau emak pulak mesti dari Avon hehehe.

Aku suka tengok design kad raya tu. Cantik-cantik. Lebih-lebih lagi kalau ada lukisan timbul. Aku suka gosok-gosok tangan aku kat tulisan tu. Rasa macam seronok je :)

Cakap pasal kad raya ni kan. Teringat dulu masa sekolah. Aku rasa sekali je dalam hidup aku dapat kad raya. Itu pun kawan-kawan perempuan yang bagi. Budak lelaki? Jangan harap sebab time sekolah dulu aku tak berapa rapat dengan budak lelaki walaupun dulu aku sekolah campur. Lagipun, aku masa sekolah dulu, lain sangat dengan sekarang. Dulu aku lone ranger, orang pun tak nak dekat dengan aku sebab aku pendiam. Lagi satu muka aku bukan seorang yang friendly. Jadi, budak-budak takut nak kawan dengan aku. Itu dulu ye. Bukan masa sekarang. Sekarang ni, aku rasa aku lain sikit. Tapi masih ada part pendiam tu cuma muka taklah bengis macam dulu hahahaha. Whatever!

Cuma aku ingat ada sekali aku pernah terima kad raya dari seorang budak lelaki. Masa tu aku belajar kat universiti. Aku ingat lagi gambar kat muka depan kad tu. Ada tiga tangkai bunga ros warna merah jambu dan warna background dia kaler peach. Ayat dia dalam tu simple je. Cuma ucap selamat hari raya dan ingat kat dia selalu. Tu aje. Simple but sweet. Oh ye..tipu kalau aku cakap aku tak rasa apa-apa masa baca kad tu. Dalam hati aku berbunga-bunga wo. Tapi takdelah nak terkinja-kinja lompat cuma senyum meleret jela sepanjang hari. hahahaha hebat sungguh penangan kad raya tu.

Tapi tu semua kenangan je. Aku dah tak ingat aku letak kat mana kad tu. Entah-entah dah buang. Tapi aku tetap tak lupa kenangan tu. Satu kenangan yang manis :)


p/s: Tahun ni aku dapat kad raya tak?? hehehehe

2 comments:

Cik Waniey said...

waaaahhhh... sape yg kasik tuh???

ninaAlona said...

ada lerrrr ;)