Tuesday, September 06, 2011

LibRary

Hari ni aku berpuasa. Ganti puasa dan nak ambil berkat puasa sunat hehe. Tahun ni sangat berazam untuk dapat pahala sunat 6, jadi kena tunaikan. Senang juga puasa. Tak payah semak fikir nak makan apa masa sarapan pagi. Tahun ni juga mak dah tak nak buat rumah terbuka sebab lebih fokus untuk buat kenduri doa selamat sempena ayah yang akan pergi tunaikan haji tak lama lagi. Tapi, apa-apa hal pun pada kawan-kawan yang nak datang beraya, silakan, jangan malu-malu. Cuma bagitau awal-awal, senang nak sediakan apa-apa. Ni pun aku dah dapat pelawaan nak datang ke rumah.

Ok, macam tak kena pulak apa yang aku tulis kat sini dengan tajuk yang di atas. Saja nak buat intro lain dulu hehe...Ok, sekarang kita masuk tajuk. Cakap pasal library, lately heard new stories about newly redesigned of Selangor Public Library. Situated at new location, in Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah, Sec 13, it gives such a pleasure to users. Kenapa macam tu? Sebabnya tempat itu sangat menarik sampai kita tak terfikir itu adalah perpustakaan. Sebenarnya, aku takde pengalaman pergi ke sana, cuma dapat pengalaman daripada rakan sepejabat dan gambar-gambar yang dikirim. Bila tengok gambar-gambar tu, rasa hati tu sangat teruja. Bayangkan, di perpustakaan ada gimnasium, tak ke menarik tu? Ada kafeteria dan yang paling best ada studio teater 6D. Dulu, famous dengan 3D. Sekarang library Selangor ada 6D, tak ke canggih tu?

Nampak menarik kan. Kebetulan tengah mencari info menarik pasal library ni, dapat surf satu blog ni. Kat sini blogger ni cerita pengalaman dia ke library ni. So, credited to The DIY Mum for having this great experience to share. Korang boleh klik kat sini jika nak tau lebih lanjut pasal perpustakaan ni.

Teringin nak curi masa pergi library ni. Dah alang-alang aku kerja kat Shah Alam kan, boleh juga nak jejak kaki kat sini. Nak dapat pengalaman lain daripada yang lain. Boleh juga nak tambah ilmu untuk buat learning commons kat library aku ni.

Korang semua pun jangan lepaskan peluang pergi ke perpustakaan ni tau. Dah pergi, boleh kongsi cerita dengan aku.

Nota kaki: Agak-agak kalau dating kat library ni, boleh tak? Saja nak cuba pengalaman lain...tapi masalahnya aku takde sapa-sapa nak ajak dating huhuhuhu...Ada sapa-sapa nak dating dengan saya pergi library?


0 comments: