Tuesday, October 12, 2010

CeriTa kerJa.sTudeNt.

Pagi ni rasa ngantuk sangat. Sama ada aku tak cukup tidur ataupun kesan ubat batuk yang tak hilang lagi. Tekak pun rasa tak selesa je. Asyik-asyik batuk. Sampai mencucuk-cucuk dada. Sakit huhu T_T.

Tapi, walau sakit macam mana pun kerja tetap kena jalan. Pagi ni mungkin tak sibuk sangat. Cuma siapkan kerja-kerja hakiki. Statistik yang perlu disiapkan dengan diari aktiviti yang perlu ditambah. Tengahari dan petang karang mungkin agak sibuk. Persiapan tempat dan raptai untuk bengkel esok.

Aku dah siap bawa bekal baju lebih. T-shirt free library bagi sempena bengkel. Hadiah atas sumbangan staf library yang berusaha sungguh-sungguh dalam pekerjaan hehehe. Kaler biru turqoise. Sekali pandang macam kaler baju tempat kerja lama aku. Memang tak lari dari kaler favorite aku.

Student pulak macam biasa, banyak kunjungan. masing-masing tengah sibuk nak siapkan assignment. Memandangkan minggu ni minggu terakhir kuliah sebelum masuk study week. Sekejap je rasa. Lagi dua minggu mereka nak exam. Ah! teringat kenangan masa belajar dulu. Seronok!

Hmmm, semalam dah dapat surat salinan permohonan. Harap-harap diluluskan. Dapatlah pergi luar negara sekali lagi. Sibuk aku nak mengumpul duit nak bayar ke agensi dan nak berbelanja sakan hehehehe. Mak pun dah bagitau awal-awal suruh sediakan duit tukaran. Huhuhu tak sabarnya....

p/s: ariza, aku terjumpa orang yang sebijik macam sharizal kat sini. Aku ingatkan dia sambung belajar balik hehehe rupa-rupanya orang lain. Haa..lagi satu, terjumpa dengan orang yang mukanya sama macam Zain tapi yang ni lagi hensem ;) hahahaha. Kerja kat library jugak tapi kat bahagian lain.

5 comments:

RiZa said...

wah!!! eh.. sharizal?? sape lak mamat tu? kwn kita ke?? seingat aku kwn kita xda nm sharizal.. ke aku yg lupa ingatan.. huhu... mmm, hensem ek.. ade chinese look x?? ahaks! kirim salam kt mamat tu ek..

ninaAlona said...

Aku pun dh x igt nama sbnr dia pe..tp bdk2 msa diploma dlu ska panggil dia abg teh...ke aku silap nama hehehehehe

RiZa said...

oooo, bang teh.. nm dia suhaizal.. cmna ko boleh igt nm dia sharizal ek?? hehehe

ninaAlona said...

entahla..byk sgt nama org yg hmpr serupa..jadi konfius jap heheh tp mmg tul bdk tu serupa...dgn rambut selekehnye hehe

ninaAlona said...

entahla..byk sgt nama org yg hmpr serupa..jadi konfius jap heheh tp mmg tul bdk tu serupa...dgn rambut selekehnye hehe