Wednesday, August 12, 2009

AkU KeMBali!!!

Salam...alhamdulillah..lma sdh x jejak blog aku yg se'simple' tuan punya blog nih hahaha...xde pe nk citer skang cma nk bgtau sy sdh 3 mggu keja di tmpt baru hehehhe(pe punya org nih...dh 3 mggu bru nk gtau..mmg keretapi zaman 50-an)...2 mggu training(sori aney...yg kena t'perap kat bhg catalog 3 bln tu dh xde time aku nih)...pastu abis training jer trus pg ke penempatan bru...jadi aku trus terbang ke PTAR 2 jadi pustakawan rujukan...ayat lazim yg slalu aku guna...'KaGuM' kat aku sbnrnyer...bkn pe hari pertama jadi pustakawan rujukan...aku berjaya m'jwb soalan2(sbnrnyer agak mudah soalan2 tu heheh) pelajar...klu nk diikutkan sbg staf baru byk menda lg nk kna tau sblm nk jadi pustakawan rujukan yg berjaya...maklumlah kna tau psl PTAR 2 ni dr A-Z..barula layak jadi 'Pustakawan Rujukan'.
Bila dh masuk tmpt baru ni, bykla menda2 baru yg blaja..ngn orgnyer, persekitarannya dan mcm2 lg...memang menarik...best2..tp kdg2 igt gak kat tmpt keja lama dolu2...yela kat situ la byk benor pengalaman yang aku dpt(bkn sng tau keja kat tmpt mencabar tu..kan ariza heheh)...windu rsnyer nk jejak blek opis lma..nk jmpa kwn2 lma...ariza,alin,rais,zain,fairuz,cipah,cikin,khaty,shafa,ina,lee,anis,kak munah,kak susi,kak jamie..hmmm oh AYY...dan yg lain2(termasuk bos ku yg sempoi..pn zarina)sori x sebut nama...byk sgt...nnt insyaAllah klu de masa sy akan dtg yer....
Hmm mggu ni di PTAR 2 de 'Hari Mesra Pelanggan' termasukla Pameran sempena kemerdekaan...jdi mggu ni agak sibuk dgn mcm2 xtvt...dan spt biasa muka ku ni lah yg akan dihadap pelajar hari2 kat kaunter meja rujukan...seronok sbnrnyer bila dpt tlg student nk dptkn bhn yg dorg nk...bkn pe, syg klu kemudahan yg library sediakan student x guna..lebih sedih klu student x tau pun de kemudahan yg memudahkn dorg ni..jadi ni lah tugas bkn stkt pustakawan tp suma staf perpustakaan tuk memberi tunjuk ajar kat student...
okla, setkt ni jer
ciao...

2 comments:

i-za said...

hehehe.. so, dh syok la ek keje sana? eh2.. AYY? igtkn ko lupe nk sbut nama dak tu. ahaks.. aku xtaula kot dia dh cite kt ko ke psl uniform company kitorg.. bleh dia g kecik kn bju tu, konon nk jd saiz m. shnye jd saiz s. hahaha.. en zack tny psl ko td.. ape cite kwn u tu? aku ckpla, dia tgh berbahagia kt tmpt br.. en zack gelak je.. ;)
p/s: sorry, 2 kali aku delete coz asik slh taip.. huhuhu..

ninaAlona said...

heheh..nk kata syok tu lehla..sbb baru lg kn..papehal pn hopefully ok la..aku kan nk keja smp b'sara hahaha...eh, AYY kecikkan bju..pdn muka dia...hehe en zack igt gak kat aku yek...haa hr sbtu p umah pn soba nk x...nnt papehal aku sms ko...haip