Monday, June 11, 2012

DuGaan MAcam Ni MemAng Yang TeRbaik Aku HAdapI

Haha Masa aku puasa ni lah macam-macam dugaan nak datang kan. Dah tadi aku terlewat pergi opis gara-gara keretaku yang dipakai oleh somebody and that somebody beria-ia janji nak hantar aku pergi kerja dan aku bersetuju saja lah memandangkan betapa bersungguh-sungguhnya dia. Sudahnya taht somebody boleh terbangun lewat dan kami bertolak dari rumah jam 7.20 pagi. Mula-mula rasa angin jugak tapi fikir tengah puasa, jadi redalah sekejap. Tambah lagi that somebody mohon maaf bersungguh-sungguh jadi aku pun biarkan. Mujur bos tak banyak ragam dan tak banyak soal maka aku terlepas hehe. Nak pulak memang aku kena masuk lewat ke opis sebabnya nak pergi keluarkan duit kat bank pakai kad kredit. 

Dah sampai kat bank, lagi satu dugaan aku terima. Kad aku kena telan dengan mesin ATM. Aduh, masa-masa urgent ni lah dia buat hal. Aku dahlah nak pakai duit tu cepat, boleh jadi masalah pulak. Masa pergi kat kaunter boleh pulak orang tu cakap "Puan kena tunggu dulu ya. Kami tak boleh buka mesin tu sebab kita bagi orang luar. Orang yang nak datang pun tak tau bila sampai. Puan isilah dulu borang ni, nanti kami hubungi puan." Heiiii, kamu tahu tak yang aku nak pakai duit tu SEGERA. bukannya esok,  bukannya petang karang. Memang rasa terbakar je. Ikutkan hati memang nak hambur je tapi bila fikirkan aku berpuasa maka aku tahan. Sempat lagi aku senyum dan minta mereka hubung dengan segera. Tapi boleh mamat tu pandang-pandang semacam je. Taulah aku senyum ni cantik,tak payah nak tengok lama-lama. Bukan aku nak ngorat kamu pun. 

Hmm, sabar jelah..

2 comments:

E.D.A.Y.U said...

nape nih kak nik? please chill ya..huhuuu ..sabar tau..beshnye dpt puasa..kite cannot lah offday redflag hihiii :P

ninaAlona said...

hehe biasala dugaan nak datang masa puasa