Thursday, January 05, 2012

ReZekI TahuN BarU

Alhamdulillah. Baru dapat tau markah SKT tadi. Markah lebih baik daripada tahun lepas. Dalam seronok tu, masih terima pelbagai nasihat daripada bos besar. Ada lagi yang kena diperbaiki. A lot of skills to improve especially writing skills for official document. I admit that hehe. Kurang mahir nak karang surat rasmi. Lebih-lebih lagi bila nak buat ayat pertama. Mahu setengah jam nak cari perkataan yang sesuai. Mujur ayat-ayat dalam laporan dan minit mesyuarat oleh dikarang. Bos pun takde komen pasal tu. Bagusla kot kerja aku tu hehe. Bila dapat tau markah lebih baik bukan bermaksud dah boleh duduk senang-lenang. Kena fikir cara yang lebih baik untuk majukan diri. Jika boleh, nak kekalkan prestasi terbaik sepanjang tahun (ni boleh jadi azam tiap-tiap tahun). Dalam hati aku, banyak dah perkara-perkara yang dirancang, sedang dirancang, dalam proses, sedang dijalankan. Banyak sebenarnya lagi boleh dibuat kat library ni.

Contohnya sekarang tengah menambah baik senarai tugas staf. Dah siap, boleh laksanakan dalam minggu ni juga. Lepas tu, nak merancang untuk tambah baik servis perpustakaan. Ada yang perlu ditambah baik. Pelan untuk menambah baik rak-rak buku yang sedia ada. Boleh mula masa cuti semester ni. Yang terbaru, learning common. Ada penambahan perabot dan peralatan di perpustakaan. Yang seronoknya, kat library dah dapat TV baru selepas 2 tahun takde tv disebabkan kekangan-kekangan yang ada. Set sofa dan meja baru pun dah sampai. Tersusun cantik di Aras 2. Lepas ni, ada lagi perubahan yang akan berlaku. Huiii, tak sabar-sabar. Hmmmm, banyak lagi sebenarnya ni. Selesaikan satu persatu.

Cakap pasal rezeki ni juga, baru dapat tau aku dah disahkan jawatan. Alhamdulillah sekali lagi. Tahniah juga kepada rakan-rakan sejawat yang masuk melapor diri. Tahniah kat Edayu, Zu, Hafiz, Farabie. Alhamdulillah rezeki di awal tahun baru. Semoga dapat jadi perangsang untuk bekerja dengan lebih baik.

0 comments: