Wednesday, December 10, 2008

Novel2 yg nk dibaca skang


2 buku di atas tu adela buku2 yg akan dibeli dan dibaca oleh aku yg tetiba minat gilerrrr ngn karya hlovate....mgkn terpengaruh ngn citer 5 thn 5 bln membuat aku rs begitu teruja (seb baik aku tgh keja skang...klu x aku dh redah kedai buku kat kwsn opis aku ni skang gak huhuhu)..dr rumusan citer ngn pengalaman org yg membacanyer lgla menambahkn rs keterujaan aku utk membacanya. aku mmg leh dikategorikan sbg org gilak novel hahaha...cuma semenjak b'kerja ni, minat tu dh mula kurang...sehinggalah aku terbuka satu laman web yg menceritakan seorg penulis bernama hlovate..disebabkan namanyer yg unik..aku mula terfikir nk cari buku karya beliau ni tapi x berkesempatan sehinggalah mggu lps aku sesaje lepak kat MPH Alpha Angle. aku terjumpa karya 5 thn 5 bln...aku trus amik(x tgk lgsg rumusan citer kat blkg novel tu ahaks) dan byr,trus blek umah dan baca(dasat x aku ni hahahaha). nk diciterkan....mmg citer tu tersgtla besh smp aku dh ulang byk kali hahahaha(tulah keja aku klu dh suka ngn satu2 novel tu).aku cukup mengagumi org yg ade bakat ni (terutama dlm muzik,penulisan,berenang...sbb aku zero talent kat situ isk2).teringat ms spm dolu2,aku paling lemah bab penulisan.sbb tu BM aku biasa2 je hahahaha...pnh teringat gak ms spm tu ade komponen sastera yg baru dimasukkan dalam silibus.nak dijadikan citer,pnhlah aku tulis cerpen dlm 1 latih tubi. dan markah yang aku dpt hanya B-...ms tu la baru aku sedar yg aku sbnrnye xde talent dlm menulis...pnh gak ms kat U dolu..aku cukup lemah klu soalan subjektif(esei lah tu)...konpem aku x tau nk tulih pe...idea ade byk tp bile tang menulis trus idea tu terbang bak rama2 yg gembira di atas kepala aku..mulalah aku tulih point2 ngan explanation yg hanya pjg sejengkal...byk kali terjadi tu tau..sbb tu result aku ms kat U hanya baik bkn cemerlang(mengaku thp asbestos dh ni hehehe)...so lehla disimpulkan kat sini..i am a great thinker not a great writer hahahahah....(pjg pulak aku menulih kali ni)...okla ciao

2 comments:

Kasehime said...

Hohoho... Dh bce dh Aa+Bb tu... memang syok abes cite tu... cume kekadang je otak ni sengal n lampi sket dgn bhs doktor n sains ni... tp overall novel tu best. x rugi buang duit.hahaha

tp novel Tunas tu tak jumpa lg. mesti lg best sbb cite psl Addin n Benz tym skul. Head Girl+Taiko... Pehh~~

ninaAlona said...

semestinya besh cerita tunas tu....life diorg waktu sekolah...mmg havoc abish hehehehe...papehal pun congratz sbb dh bc Aa+Bb....mmg terasa nak baca berkali2(sbnrnye dh pun hahahah)...oklah...pg cari tunas cpt2 dan bc...lps tu kita share hehehe alright...